miercuri, 2 februarie 2011

Măsura măreţiei

     ''Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteia?  Căci întrucât lumea cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.'' ~1Corinteni 1:20-21~
     Ucenicii au pe bună dreptate un loc de cinste în istoria mântuirii. Şi sunt cu siguranţă vrednici de locul în istoria creştină. Aşadar, să nu subestimăm importanţa rolului lor şi nici integritatea cu care şi-au îndeplinit aceste roluri. Ei au fost cei cărora le-a fost pentru prima dată încerdinţată Vestea Bună. Ei reprezintă adevăratul Israel al lui Dumnezeu - un Israel care s-a pocăit sincer şi care crede cu sinceritate. Aceste adevăruri sunt accentuate, nu micşorate, de faptul că aceştia au fost oameni cât se poate de obişnuiţi. Ei au devenit mari lideri spirituali şi predicatori de impact prin puterea Duhului Sfânt. Şi influenţa lor se datorează unui singur lucru: puterii mesajului pe care l-au predicat.
    Vremea apostolilor a trecut, dar şi noi avem acces la aceeaşi putere care i-a făcut pe ei extraordinari. Duhul Sfânt este promis tuturor celor care cred, şi El va fi credincios şi ne va transforma în asemănarea cu Fiul  - adevărata definiţie a măreţiei.

                                                                               ~John MacArthur~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu