sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Gata și dornic, dar capabil?

      Pot totul în Cristos care mă întărește. ~Filipeni 4:13~
     Ce i-a calificat pe acești oameni aleși de Isus ca apostoli ai Săi? Evident nu au fost abilitățile lor neîndoielnice sau talentele lor speciale. Erau galileeni, considerați de obicei a fi clasa cea mai de jos, țărani, oameni needucați, oameni de rând; oameni lipsiți de importanță. Din fericire lui Isus Îi place enorm de mult să realizeze lucruri extraordinare prin cei mai neobișnuiți oameni. La moartea ultimului apostol, Ioan, în jurul anului 95 d.Hr. bisericile împânzeau întregul imperiu Roman, din Babilon în Britania, și Vestea Bună fusese dusă chiar și în Africa și Asia de est. 
     Poate că nici tu nu ai un talent de excepție sau abilități nemaipomenite și crezi că munca importantă din împărăția Lui Dumnezeu este rezervată pentru alți oameni mai dotați decât tine. Dar Dumnezeu încă mai alege ”lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de rușine pe cele înțelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de rușine pe cele tari” ~1Corinteni 1:27~
Nici o calitate nu strălucește mai puternic în împărăția Lui decât smerenia, și nici o calitate nu este cotată mai bine decât a fi gata să slujești. privește în jurul tău. Ce trebuie de făcut, și nu face nimeni? Domnul poate. Ești tu disponibil?
                                                                          ~John MacArthur~