miercuri, 9 februarie 2011

Gianna Jessen, supravieţuitoarea avortului



     Gianna Jessen din SUA, supravieţuitoare a unui avort nereuşit, vorbeşte la Queen's Hall, Parliament House, statul australian Victoria, în timpul dezbaterilor privind legalizarea avortului, în 2008.
     Gianna Jessen a rămas cu o paralizie cerebrală dupa ce s-a nascut la 7 luni în urma unei tentative de avort salin. Procedura presupune administrarea unor chimicale, iar copilul moare şi este expulzat în cateva ore. În situaţia ei, medicul avorţionist nu era în spital în momentul în care s-a declanşat expulzarea, în astfel de cazuri, copilul care se naşte totuşi viu este ucis de medic sau lasat sa moară de foame – ca expresie supremă a “progresului umanităţii”.
Deşi doctorii au spus ca ea nu va putea niciodata merge, Gianna aleargă astazi maraton pentru a strange fonduri dedicate altor supravieţuitori ai avortului.
     Gianna şi-a dedicat viaţa muzicii şi educării publicului asupra acestui flagel înspaimântător - avortul, care a facut doar în SUA aproape 50 de milioane de victime.
     Urâtă, ameninţată cu moartea de feministe, Gianna obişnuieşte să spună: “Dacă avortul este dreptul femeii, unde sunt drepturile mele?”
     Mai multe la detalii la: GiannaJessen.com
   România are, din 1990, cea mai înalta rată a avortului din cele 27 de tări care astăzi alcătuiesc Uniunea Europeană.