vineri, 14 ianuarie 2011

De la moarte la viață

     A te naște din nou înseamă a ieși din moarte și a intra în viață. Marea schimbare reală are loc la convertire. Toți oamenii se nasc din lumea naturală. însă lumea spirituală este o sferă total diferită. Toate eforturile firii pământești sfârșesc în sfera lumii naturale. Trebuie să se reverse asupra ta viața din lumea spirituală, o viață total diferită de cea naturală.
    Există două înpărății: Împărăția lui Dumnezeu și împărăția satanei. Oamenii care trăiesc acum pe pământ se află în una dintre cele două lumi: împărăția luminii sau împărăția întunericului.
    Cititorule tu în care dintre cele două împărății te afli?
Adeseori am făcut o comparație între o ghindă și un diamant. Ghinda nu este atrăgătoare, în timp ce diamantul scânteiază de strălucire. De multe ori, un credincios seamănă cu o ghindă: este lipsit de strălucire și frumusețe, în timp ce un om nenăscut din nou, dar bine educat se fălește cu moralitatea sa și pretinde că este mult superior unui credincios. Acest om se seamănă cu un diamant.
    Dacă vom pune, însă, în pământ ghinda și diamantul și după vreo 75 de ani vom reveni la locul cu pricina, ce credeți că vom observa? Unde am  pus ghinda va fi un stejar falnic și puternic. Apoi, scormonind acolo unde am pus diamantul, nu vom găsi nimic altceva decât același diamant. Care este cauza? În ghidă este un sâmbure de viață, în timp ce în diamant era doar o materie moartă.
    Nicodim era un om atât moral, cât și religios; totuți Domnul Isus i-a zis: ”trebuie să vă nașteți din nou”
    Am în față două ghivece cu flori. Privite de la distanță, amândouă par la fel de frumoase. Dar când te apropii, remarci o mare deosebire între ele: un ghiveci răspândește o miresmă delicată, pe când celălalt nu are nici un miros, imediat îți dai seama că florile din al doilea ghiveci sunt artificiale, o imitație a florilor naturale. O plantă este vie și una este moartă. Una are viață, cealaltă este moartă.
    Prietene cum stau lucrurile cu tine? Aș vrea să-ți spun că aparențele nu prezintă nici o valoare. A fi asemănător unui credincios, nu înseamnă a fi credincios. A vorbi despre un lucru este una, însă a-l avea este cu totul alta. Mântuirea artificială, fabricată de tine nu rezistă, se șterge. Ca să ai natura lui Dumnezeu, este necesar să ai viața din Dumnezeu.
    Creștinismul nu este doar un sistem religios sau un cod de etică. Credința creștină este plantarea în inima omnului a unei vieți noi, a vieții lui Dumnezeu prin lucrarea Duhului Sfânt. Creștinismul este transmiterea de către Duhul Dumnezeului celui viu a vieții divine păcătosului, care se pocăiește. Simpla ascultare a Predicii de pe munte, împreună cu toate celelalte învăâături ale Bibliei, nu este suficient. ”Cel ce are pe Fiul, are viața; ce ce n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viața.”~1Ioan 5:12~
                                                              (O.J.Smith-Mântuirea lui Dumnezeu)