vineri, 16 septembrie 2011

Cine este acest Om?

   Iată Omul născut într-un sat din orientul apropiat în urmă cu 2000 de ani. A crescut într-un alt sat până la vârsta de 30 de ani, muncit într-un atelier de tâmplar...după care 3 ani şi jumătate a umblat ca şi predicator călător.
   N-a avut nici o casă, n-a avut nici o familie, n-a avut nici o slujbă publică, n-a studiat la nici o universitate, n-a călcat în nici unul din marile oraşe ale lumii, n-a călătorit mai mult de 250 km de locul unde S-a născut, n-a avut nici o licenţă. Doar El însuşi.
   Din tinereţe opinia publică s-a ridicat împotriva Lui, prietenii l-au părăsit, cel mai apropiat L-a negat, un altul L-a trădat! A fost dat în mâna duşmanilor, a fost batjocorit, a fost judecat, a fost condamnat pe o cruce între doi tâlhari.
   A mutit şi a fost îngropat într-un mormânt de împrumut prin mila unui prieten.
   Douăzeci de secole s-au scurs şi astăzi El este piatra centrală a rasei umane.
   Putem afirma cu toată convingerea că toate armatele care au mărşălui vreodată, toate navele care au fost construite, toţi regii, prinţii şi preşedinţii lumii nu au afectat aşa de puternic viaţa omului ca şi această singură viaţă.
   N-a scris nici un rând dar nici o bibliotecă din lume nu poate cuprinde toate cărţile care s-au scris despre El.
   N-a compus nici un vers, dar El este subiectul celor mai multe cântece care s-au scris vreodată.
   N-a fondat nici o universitate, dar nici o şcoală din lume nu se poate mândri cu atâţia ucenici pe băncile ei, câţi are El.
   N-a comandat nici un soldat, n-a mărsăluit nici o armată, dar nici un general de oşti nu a cucerit atâtea inimi rebele, fără nici un singur foc de armă ţi n-a avut atâţia voluntari sub steagurile Lui câţi are acest Om.
   Numele marilor oameni de stat ai Europei, ai Asiei, ai Americii a filosofilor, a revoluţionarilor, a anarhiştilor au apărut pentru o vreme şi au dispărut, dar Numele Lui străluceşte cu fiecare generaţie mai puternic pentru că Pilat nu L-a putut ucide, mormântul nu la putut ţine, moartea nu L-a putut învinge.
   El şade în cel mai înalt vârf al gloriei cerurilor.
   Este adorat de sfinţi, este venerat de îngeri, este temut de Diavol şi este proclamat de Dumnezeu Tatăl ca: Domnul Domnilor şi Împăratul Împăraţilor şi numele lui nu este altul decât Isus Hristos!