sâmbătă, 5 martie 2011

Nemeritat? Indispensabil!

  Isus a luat cuvântul şi le-a zis: "Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăinţă pe cei bolnavi. N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi" ~Luca 5:31-32~
  Matei, fostul vameş (care era uneori numit Levi), a fost considerat unul din cei mai vrednici de dispreţ oameni din Israel, înainte de a fi chemat de Isus. El acceptase o slujbă în sistemul roman de guvernare şi-şi foţa poporul să plătească taxele - taxe folosite drept leafă pentru armata ocupantă. Să înrăutăţească şi mai mult lucrurile, vameşii luau de obicei mai mulţi bani decât cereau romanii, bani cu care-şi umpleau buzunarele. Aşadar, faptul că  Isus a cinat cu vameşii, şi chiar a ales pe unul dintre ei să-i fie ucenic apropiat, nu a plăcut defel elitei religioase. 
  Ai şi tu ceva în trecutul tău care te face să pui la îndoială vrednicia ta pentru a fi un ucenic al lui Isus? Dacă da, eşti exact genul de ucenic pe care Isus l-a căutat, l-a găsit, l-a instruit şi l-a trimis să-L reprezinte. Harul Lui îţi dă toate "calificativele" de care ai nevoie pentru a deveni o valoare pentru cauza lui Hristos.
                                                                                                              ~John MacArthur~

Este crucea un simbol creştin?