joi, 20 ianuarie 2011

Calea ucenicilor

Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să mă urmeze. Pentru că oricine ca vrea să-și scape viața o va pierde; dar oricine își va pierde viața pentru Mine o va câștiga” ~Matei 16:24-25~
     Isus a ales doisprezece oameni obișnuiți și i-a investit cu puterea Sa. Planul Său de pregătire a acestora pentru zidirea și conducerea Bisericii Lui s-a făcut în patru faze distincte, care cred că sunt modelul propriei noastre ucenicii:
    1. L-au primit prin credință
    2. Au renunțat la planurile lor în schimbul planurilor Lui.
    3. Au devenit emisarii Cuvântului Lui pentru lume.
    4. În cele din urmă și-au dat viața pentru Evanghelie.
    Celor mai mulți dintre noi nu ni ce va cere să ne dăm viața într-o astfel de împrejurare dramatică. Dar Dumnezeu ne cheamă să-I predăm Lui viețile noastre în fiecare zi. Ți se pare crunt? Nu-ți face griji. Viața pe care ne-o oferă El în schimbul vieții noastre valorează mult mai mult decât cea pe care I-o predăm Lui.

                                                                                 ~John MacArthur~

Cicatricele unui ucenic

    ”Dacă vă urăște lumea, știți că pe mine m-a urât înaintea voastră. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea.”    ~Ioan 15:18-19~
    Am citit recent biografia lui William Tyndale, primul traducător al Bibliei (versiunea englezească) în limbajul oamenilor de rând. Liderii bisericii din vremea lui nu au vrut în nici un chip să vadă Biblia pusă în limbaj popular, pentru că (asemenea fariseilor) se temeau să nu-și piardă puterea eclesială. În ciuda opoziției, Tyndale a tradus Noul Testament în engleză. Și pentru eforturile sale, a fost răsplătit cu exil, sărăcie și persecuție. În cele din urmă, în 1536, a fost spânzurat și ars pe rug.
    Nu face greșeala de a presupune că ascultarea ta de Cristos îți va ușura viața. Dacă viața ta este plăcută Domnului, foarte probabil vei îndura furia lumii. Așadar în loc să te tânguiești din cauza nedreptății, rămâi credincios în ascultarea ta și poartă cu bucurie cicatricele suferinței tale. Acestea sunt distincții de onoare.

                                                                               ~John MacArthur~