duminică, 16 ianuarie 2011

Cea mai de seamă istorisire

Cu mulți ani în urmă, un conducător african a vizitat-o pe Regina Victoria a Angliei. Înainte de a se despărți, aceasta i-a pus o întrebare:
-Majestate care este secretul măreției Angliei?
-Biblia, a fost răspunsul prompt al reginei.
Da, Biblia este cea mai de seamă carte din lume.
Nu poți avea o educație deplină dacă nu cunoști și această carte. De peste cincizeci de ani citesc zilnic din ea și voi continua să fac lucrul acesta până când voi ajunge să-L văd față în față pe Mântuitorul meu. Te îndemn să faci și tu acest lucru.
Această carte prețuiește pentru mine mai mult decât oricare alta. Ea este mâncarea și băutura mea. Cu cât o studiez cu atât o iubesc mai mult. Nu există o alta ca ea. Biblia este Cuvântul Lui Dumnezeu. Când o citesc Dumnezeu îmi vorbește. Îi aud vocea. Prin cuvintele Bibliei, oamenii ajung mântuiți. Prin ea, trăiesc. Pe baza ei, vor fi judecați cei ce L-au respins pe Cristos. Sfânta Scriptură este pentru noi autoritatea supremă. Din două una: sau cartea aceasta te va depărta de păcat, sau păcatul te va depărta de această carte.
Cea mai de seamă carte a Bibliei este Evanghelia după Ioan. Cel mai de seamă capitol din această Evanghelie este capitolul 3, iar cel mai de seamă verset este versetul 16. Iată conținutul: ”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică”. Acesta este cel mai important lucru, cea mai de seamă istorie care s-a spus vreodată.
Aceasta prieteni este inima Evangheliei. Mai multe suflete au ajuns la mântuire prin acest verset decât prin oricare altul. Este cel mai cunoscut verset di Biblie și a fost tradus în cele mai multe limbi ale pământului. Aici este cea mai de seamă declarație cu privire la dragostea lui Dumnezeu.
                                                                                                              ~O.J.Smith~