luni, 21 martie 2011

Evitând eşecul

  Domnul S-a întors şi S-a uitat ţintă la Petru. Şi Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: "Înainte ca să cânte cocoşul te vei lepăda de Mine de trei ori." Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar." ~Luca 22:61-62~
  Din nefericire, Petru este forte bine cunoscut datorită celor trei renegări, în vremea arestării lui Hristos. Dar, din nou, trebuie să-i dăm credit acestui ucenic necizelat. Stând acolo în curtea sălii în care era judecat Isus, Petru era singur în faţa ispitei ce-l pândea. În ciuda fricii şi a slăbiciunii sale, el nu L-a abandonat complet pe Hristos. Ceilalţi nu au stat în faţa acestui test, pentru că s-au ascuns în colţuri întunecoase, departe de pericol.
  Cu siguranţă vei găsi ocazii de faliment în două locuri: acolo unde nu ar trebui să fii şi acolo unde ar trebui să fii. Nu-ţi sugerez că ar trebui să cauţi problemele cu lumânarea, ci dimpotrivă să stai deoparte de locurile în care sălăşluieşte ispita. Trebuie să ştii că îţi asumi riscul eşecului ori de câte ori te implici în lucruri cu adevărat importante. Ceilalţi ucenici nu au eşuat ca Petru, însă e greu să clachezi când nu faci nimic.
                                                                                                            ~John MacArthur~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu